Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 16:51 - Световният икономически форум - годишна среща 2018
Автор: sindfeds Категория: Бизнес   
Прочетен: 2192 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01.2018 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Давос-Клостер, Швейцария 23-26 януари


Основна тема: Създаване на споделено бъдеще в един фрагментиран свят

 В края на 20 век презумпцията беше, че по-голямата икономическа взаимозависимост между страните, подкрепена от либералните демократични институции, ще гарантира мира и стабилността и в новия век. Глобалният контекст днес се е променила драстично: появиха се геостратегически фисури със значителни  политически, икономически и социални последствия. Реал-политиката вече не е просто реликва от Студената война. Икономическият просперитет и социалното сближаване не са едни и същи по света. Глобалното „общо“ вече не може да се защити, или да се излекува.

 

Политическото управление е променено  от  нови стратегически разкази. Тези разкази се появиха в отговор на националното, регионално и глобално разделение, но много от тях са лишени от иновации, вдъхновение и идеализъм -  качества от съществено значение за смислена промяна.

 

Икономически, политиките бяха предназначени да запазят предимствата на отделни общности, създадени от  глобалната интеграция с ограничаване на своите споделени задължения. Такива политики, действат  разпокъсано, предубедено, или неинформирано когато се разглеждат в контекста на устойчивото развитие, общ растеж и четвърта индустриалната революция.

 

Социално, гражданите се надяваваха на отговорно лидерство, което да се справя с местните и национални проблеми, с обща идентичност и колективна цел, които обаче не се получиха, независимо че живеем в епохата на социалните  мрежи.

 

Затова 48-ият Световен икономически форум си постави за цел да „ангажира“   лидерите от всички сфери на живота за разработване на „общ разказ“  за подобряване на състоянието на света. Този форум остава ненадминат в ангажиране на лидери от бизнес, правителства, международни организации, академичните среди и гражданското общество в съвместни работни сесии, в  глобална платформа, което го превръщат в истинска среща на върха.

 

Световния икономически форум бe признат през 2015 като Международна организация за публично-частно сътрудничество от Федералния съвет на Швейцария. В този контекст, ние предлагаме „Системно лидерство, ангажирано на база обща Платформа“.  То ще има за цел реализиране на  следните системни инициативи:

 

  1.  Определяне бъдещето на потреблението
  2.  Определяне бъдещето на цифровата икономика и общество
  3. Определяне бъдещето на икономическия прогрес
  4. Определяне бъдещето на образованието, половете и труда
  5. Определяне бъдещето на енергетиката
  6. Определяне бъдещето на околната среда и природните ресурси
  7. Определяне бъдещето на финансовите  и парични системи
  8. Определяне бъдещето на сигурността на храните и селското стопанство
  9. Определяне бъдещето на здравеопазването
  10. Определяне бъдещето на информацията и медиите
  11. Определяне бъдещето на международната търговия и инвестициите
  12. Определяне бъдещето на инфраструктурното развитие
  13. Определяне  бъдещето на мобилността
  14. Определяне бъдещето на производството

Общностите, които са поканени и следва да се ангажират в реализиране на горните инициативи са:

 

-         Изпълнителни директори и председатели на БД на над 1000 партньори от компании, активно ангажирани в международния бизнес съвет, председателите на Общността на индустриалните мениджъри, и регионалните бизнес съвети;

 

-         Политическите лидери от Г-20 и други страни,  и ръководителите на международните организации,  ангажирани в дискусии на високо ниво чрез Неформалната Програма на световните икономически лидери;

 

 Членове на Давоския Съвет по глобално бъдеще, на мрежата на експертите, на лидерите на Глобалния университет в сътрудничество с  представители на гражданското общество, синдикати и медийни организации;

 

 – Пионери в технологичнтото развитие,  форума на млади световните лидери,  фондация Schwab за социално предприемачество, като цяло - общности, които представляват новото поколение новатори и предприемачи.

 

Целта в Давос е да ангажира тези общности за дефиниране на  и изпълнение на редица програми като:

 

Глобалният дневен ред

За подобряване на глобалното управление чрез публично-частно коопериране,  работещо в тясно сътрудничество с основните международни организации за осигуряване на база за реализиране на 14-те системни инициативи.

 

Геополитическият дневен ред

Да свика лидери от обществения и частния сектори, както и от отбраната, разузнаването и експерти от общественената сигурност, които да подготвят стратегии в бързо променящия се геополитически пейзаж

 

Икономическа програма

В подкрепа на заинтесованите лица в усилията им за постигане на устойчиво и приобщаващо икономическо развитие в условията на по-ниските темпове на растеж, намаляването на производителността и проуските в уменията и компетенциите

 

Регионална и национална програма

Да изследва в дълбочина социалните и икономически промени, наблюдавани  във всички региони на света чрез неформално взаимодействие с над 250 политически лидери в сферата на търговията и инвестиции, в различни национални и регионални контексти

 

Индустрия и бизнес програма

Да оформят развитието на промишлените екосистеми и бизнес модели, главно в контекста на научните, технологични и политически трансформации, чрез ангажиране на мениджърите от индустрията и техните колеги от правителството за по-добра подготовка за 4-та промишлена Революция

 

Бъдещият дневен ред

За споделяне на идеи, иновации и открития, които ще променят глобалните системи чрез ангажиране на личности в авангарда на промяната от сектори като изкуството, медии, медицината, наука и технологиите, както и на следващото поколение лидери.  

В  "духа на Davos",  целта е да се подпомогне изпълнението  на тези програми  със смели идеи и вълнуващи възможности през следващата година.




Гласувай:
1



1. merlin68 - Европейските държави ако продъ...
30.01.2018 18:20
Европейските държави ако продължат ангажираността си в либералния глобализъм са обречени на цивилизационно заличаване. Това за всеки нормално мислещ човек е ясно от поне 10 години, само на тъпия брюкселски "елит" не му е ясно. Тръмп, специално долетя от Америка за да им го каже, а те му се обидиха. Ако Европа продължи по пътя на мултикултурализма, краят и като цивилизация ще настъпи в рамките на 20-30 години. Европа тъпо и упорито отказва да разбере, че света отказа за се промени по начина който Запада искаше. Днес дори флагманът на този либерален глобализъм - САЩ му обърна гръб.
цитирай
2. zaw12929 - Къде изчезна надеждата и без нея сме ...
02.02.2018 08:31
Къде изчезна надеждата и без нея сме с празната кутия на пандора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sindfeds
Категория: Други
Прочетен: 1568250
Постинги: 178
Коментари: 628
Гласове: 132
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930