Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 12:23 - ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ МЕДИИТЕ
Автор: sindfeds Категория: Други   
Прочетен: 2547 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СИНДИКАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЪОБЩЕНИЯТА

 

 

 

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

                         

Скъпи братя и сестри, работещи в „Български пощи” ЕАД,

Уважаеми български граждани, ползващи услугите на националния пощенски оператор,

Уважаеми над 1.5 млн. пенсионери, получаващи пенсиите в Пощите или по домовете си,

Уважаеми управляващи,

Уважаеми национални и регионални медии,

        От  петнадесети декември 2014 г. до сега, СФС-КНСБ бие тревога за случващото се в „Български пощи” ЕАД и задава въпросите: Предрешена ли е съдбата на държавния пощенски оператор? Ще бъде ли поставено в състояние на  фалит  дружеството, за да може заинтересовани олигархични кръгове да изиграят ролята на „стратегически инвеститори-спасители”?

            Нашата битка за спасяване на националния пощенски оператор получи подкрепата на по-голямата част от националните и регионалните печатни, и електронни медии, които не се поддадоха на негласни внушения за налагане на информационно затъмнение. 

            Благодарим на Четвъртата власт-Медиите, за достойната позиция, изразена в стотиците предавания, публикации, съобщения, интервюта и коментари. Благодарение на нея над 548 600 българи, прочетоха до този момент в Интернет  „Отвореното писмо” до Министър Московски от 15.12.2014г.,а над 49 700 човека прочетоха Декларацията на СФС-КНСБ от 30.01.2014г.

            Чувствителността на българската общественост по темата „запазване на Пощите от разграбване”, е в пълен контраст със заетата от Министър Ивайло Московски , заместник министър Валери Борисов и главен изпълнителен директор Деян Дънешки, позиция на мълчание и отричане на явно съществуващи проблеми. Обезпокоени сме, че  това подценяване на сериозността на ситуацията нагнетява напрежение сред работещите в Пощите и гражданите, и ще провокира излизане на нещата от контрол.

         В някои телевизионни предавания от хората по места- пощенци и граждани, прозвучаха изказвания за готовност за стихийни протести, в това число затваряне на пощи, възпрепятстване раздаването на пенсии и пр.

         Световният и българският синдикален опит показват, че стихийните протести, вместо решение, постигат  негативни резултати и усложняване   на ситуацията. Какво би станало ако посред зимата, хората от малките населени места не си получат пенсиите и не си платят електричеството, а и нямат пари за хляб? Какво би станало в обществен и политически план, ако след пороите и наводненията ни залее приливната вълна на недоволството на над 1.5 млн. пенсионери?

         Отделни журналисти ни задават въпроса: Кога ще има ефективни протести и стачка от пощенци?

         Ефективните протестни и стачни действия не са цел на СФС-КНСБ. Те са последното законово средство, в преследването на Целта-Спасяване на Пощите! Нашето призвание като синдикалисти е не да създаваме, а да търсим решение на социалните проблеми!

       Ръководството на СФС-КНСБ до сега показа предпочитание към конструктивния диалог и обсъждане на необходимите неотложни мерки за оздравяване на ръководството на Пощите и тяхното финансовото състояние.

        Министър Ивайло Московски през последния месец и половина не предприе необходимите мерки, първата от които е освобождаване на провалилото се ръководство на „Български пощи” ЕАД. Затова, ще настояваме в срок не по-късно от 10 дни за среща с ресорния вицепремиер г-н Томислав Дончев. Имаме готовност, ако Изпълнителната власт не е в състояние да помогне, да търсим помощта на Народното събрание- парламентарна комисия, парламентарен контрол, законови промени и пр.

        Пощенци, очакваме незабавно решаване на проблемите, търпението ни се изчерпва и сме в готовност за ефективни протестни действия!

 

5.02.2015г.                                               ГЕОРГИ БОЧЕВ

                                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СФС-КНСБ





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sindfeds
Категория: Други
Прочетен: 1568508
Постинги: 178
Коментари: 628
Гласове: 132
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930