Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2018 14:45 - Световният синдикат - УНИ Глобъл Юнион подпомага президентската кампания на Лула в Бразилия
Автор: sindfeds Категория: Политика   
Прочетен: 645 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2018 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


За да върне Бразилия обратно по пътя към демокрация, Президентът на бразилската работническа партия – Г-н Глейси Хофман вчера регистрира кандидатурата на Лула / бивш президент  на Бразилия / за президентските избори в страната на 7-ми октомври. В опит да постави ново препятствие за  демокрацията, бразилският главен прокурор се опита да отмени кандидатурата му, претендирайки, че  присъдата му е справедлива /бившият президент бе осъден на затвор от месец април тази година по скалъпени обвинения в корупция/.

Изборните органи имат задача в срок до  17 септември / по-малко от един месец преди гласуването / да се произнесат  дали Лула може да бъде кандидат.

В деня на регистрацията на кандидатурата, в столицата на Бразилия се бяха събрали  десетки хиляди привърженици на бившия президент.  Г-н Хофман прочете преди събралото се мнозинство писмото на Лула от затвора:

"Регистрирах кандидатурата си за президент на Републиката..., защото съм сигурен, че мога да направя много за извеждане на Бразилия от една от най-тежките кризи в нейната история. Аз няма да умра. И – няма да им се дам. Ще се боря за правата си  в избирателната система до победен край“.

Бившият президент остава в затвора, въпреки че главният съдия постанови, че задържането на Лула е незаконно и издаде решение той да бъде освободен. Но решението му беше отменено от група съдии, бизки до нео-либералния елит.  Поради това, съществуват определени опасения, че кандидатурата му ще бъдат блокирана, докато той е в затвора.

Бившият кмет на Сао Пауло, Г-н Фернандо Хадад  е регистриран като кандидат за вицепрезидент на Лула и се очаква да застане като президентски кандидат на Работническата партия, ако на Лула бъде отказано правото да се кандидатира за президент.

На 5-тия конгрес на УНИ Глобал Юнион това лято, бившата президентка на Бразилия – Г-жа Дилма Русев  призова синдикалистите от цял свят да подкрепят Лула.  А генералният секретар на световния синдикат  - Г-жа Кристи Хофман написа:  "Регистрацията на Лула  като кандидат президент поставя бразилските власти пред сериозен избор. Те могат да я блокират, или да я допуснат, като по този начин ще дадат  още един шанс на страната да тръгне по пътя на  демокрацията  и справедливото преразпределение на богатствата й."
Новини от УНИ Глабал Юнион.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sindfeds
Категория: Други
Прочетен: 1568246
Постинги: 178
Коментари: 628
Гласове: 132
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930